Suitsetamisest avalikel kogupere väliüritustel

2000px-No_Smoking.svgOlles külastanud erinevaid kogupere väliüritusi sel kevadel. Olen märganud keskealisi meessoost ja 20-30 aastaseid naissoost kodanikke, kes hoolimata väikestest lastest enese ümber süütavad sigareti ning sellega mürgitavad tahtlikult teiste tervist.

Saan aru, et suitsetamine on pahe ning vajadus. Kuid niipalju võiks olla austust ja lugupidamist teiste kodanike vastu, et päris rahvasummas, kus lisaks täiskasvanutele on ka lapsed, ei süüdataks oma sigarette. Kui on tarvis sigaret läita, siis palun astuge teistest inimestest (eriti lastest, kes tulevikus oma tööga hakkavad teile pensioni maksma) kümmekond sammu eemale.

Päris vastik on seista kusagil kontsertil/etendusel keset rahvamassi ning siis äkitselt tunda, et keegi kõrval asunud suitsetama. Kahjuks paljud suitsetajad saavad ka kurjaks ja kukuvad end õigustama, kui neid korrale kutsuda ning paluda laste juuresolekul oma tegevus lõpetada.

Mu kirjutise mõte on see, et inimesed palun mõelge veidi ka teiste peale ning astuge need saamud eemale lastest ja mittesuitsetajatest enne kui süütate oma sigareti. Keegi meist ju ei taha, et meeldiv üritus lõppeks teistele tahtmatu terviserikke põhjustamisega.

This entry was posted in Suitsetamisest and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.