Pilvede all. Neljas õde

Täna 25.01.18 käisin emaga Apollo kinos Mustamäel vaatamas Eesti filmi “Pilvede all. Neljas õde”.

“Pilvede all. Neljas õde” toob ekraanile sündmuse, mis toimub telesarja “Pilvede all” tegelaste tänasest päevast 4-5 aastat hilisemas tulevikus. Seega on populaarse telesarja vaatajatel põnev võimalus heita pilk oma lemmikute tulevikku (kuidas kellegi elu on edasi läinud), kuid samas on film eraldiseisev lugu, mis pakub emotsiooniderohket ja haaravat vaatamist ka neile, kes pole sarja “Pilvede all” kunagi näinud (kuid võimalik, et pärast filmi vaatamist hakkavad ka sarja jälgima).

Film on valminud telesarja “Pilvede all” produktsiooni ning telekanali Kanal 2 koostöös. Filmi kestvus on 1 tund ja 55 minutit.

Film tundus suht peapeale olevat keeratud võrreldes seriaaliga. Kertu on taas abielus Eerikuga, Piret ja Volts on lahus, Mari ja Indreku suhted on keerulised, Gunnar on surnud ning Sirje tundub reaalselt teda leinavat.

 • Kertu töötab psühholoogina
 • Eerik on saanud tööd juhtiva telesaatejuhina
 • Piret tegutseb ikka naistearstina
 • Mari ja Indrek tegelevad veel oma mööbliäriga

Kertu leiab Haapsalus keldrist kastidest oma tädi asju sorteerides kirjad, millest tuleb välja, et neil on vanem õde kelle Sirje oli 16 aastaselt adopteerida andnud. Kertu ja Piret võtavad selle naisega ühendust ning loodavad temaga kokku saada. Marile ei meeldi üldse see idee, ta isegi jätab minemata Sirje sünnipäevale kuhu kõik teised lähevad ning kus teeb ka oma etteaste nende vanem õde.

Tootja: Kanal 2; Lavastaja: Toomas Kirss;

Osatäitjad:

 • Inga Lunge – Piret
 • Elisabet Reinsalu – Mari
 • Liis Haab – Kertu
 • Rita Rätsepp – Sirje
 • Ain Lutsepp – Albert
 • Indrek Sammul – Eerik
 • Piret Rauk – Inna
 • Karin Tammaru – Iris
 • Guido Kangur – psühholoog

Minule isiklikult antud film muljet ei avaldanud, võrreldes seriaaliga oli kõik peapeal. Kes tahab ise veenduda selles kuidas filmi ja seriaali saab vägagi erinevalt teha, siis mingu vaatama. Mina isiklikult ei soovita oma aega sellele raisata.

This entry was posted in Arvamus artikkel, Arvustus, Eesti film and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.