Film: “Eia jõulud Tondikakul”

Eia Jõulud Tondikakul Käisin pojaga vaatamas Eesti, esimest tõelist, jõulufilmi “Eia jõulud Tondikakul”.

“Eia jõulud Tondikakul” on seiklusrikas laste jõulufilm 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, kokku viima kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

Filmis olid ilusad talvised kaadrid loomadest ja maastikust. Näitlejate töö oli tasemel. Operaatorid on teinud nii näitlejate filmimisel kui loomade ja looduse filmimisel meisterlikku tööd. Jättis võrdväärse mulje Hollywood’i filmidega, oles samas vähem imal ning rohkem tundelisem. Filmi tunnus lauluks on laul “Sel ööl on tunne”, esitajaks Liis Lemsalu.

Lavastaja: Anu Aun. Osatäitjad: Paula Rits (Eia), Siim Oskar Ots (Ats), Jaan Rekkor (Ott, Eia vanaisa), Liis Lemsalu (Jete, Oti tütar), Märt Pius (Maarits, Atsi vend), Priit Pius (Loorits, Atsi vend), Juhan Ulfsak (Raivo, Oti naabrimees), Tambet Tuisk (looduskaitsja), Mirtel Pohla (Lilli, Eia ema), Priit Võigemast (Oskar, Eia isa), Anne Reemann (Atsi ema), Tõnu Oja (Atsi isa). Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ. Kestvus: 1 tund ja 30 minutit.

Mina igatahes plaanin seda filmi veel vähemalt korra vaatama minna juba ainuüksi ilusate looduskaadrite pärast.

  • Pilt google.ee vahendusel leitud, video youtube.com lehelt.
This entry was posted in Arvamus artikkel, Eesti film, Kino, Video and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.